Waak & Nachtzorg

Wat is nachtzorg?

Nachtzorg betekent dat er ’s nachts een zorgverlener bij u aanwezig is, van 23.00 tot 07.00 uur. Afhankelijk van hoeveel hulp u nodig hebt, kunt u kiezen voor slaapdiensten en waaknachten.

De term nachtzorg spreekt enigszins al voor zich: het is de zorg die u ’s nachts kunt ontvangen. Nachtzorg van Watch Over Care houdt in dat u gewoonlijk tussen 23.00 tot 07.00 uur gezelschap heeft van een professionele en ervaren zorgverlener, die over u waakt en voor u klaarstaat als u iets nodig heeft.

Waaknachten (intensieve nachtzorg): de zorgverlener blijft wakker om u bijvoorbeeld om te zorgen dat u hulp krijgt bij toiletgang of hulp en ondersteuning bij onrust. Onze zorgverlener is er juist om u gerust te stellen.

Slaapdiensten (lichte nachtzorg): de zorgverlener slaapt zelf ook. Hij/zij staat op wanneer u ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld bij het opstaan of naar de wc gaan.

 

Bij slaapdiensten slaapt de zorgverlener bij u thuis en is er sprake van lichte begeleiding en zijn er nog niet veel zorgmomenten nodig in de nacht. Bij waaknachten is er vaak een intensievere zorgvraag. De zorgverlener blijft dan wakker om voor u te zorgen.

 

Het hangt er dus vanaf waarom u nachtzorg nodig heeft. Dat bespreekt u met onze zorgcoördinator, samen bepalen jullie de vorm die bij u past.

 

Waaknachten

Watch Over Care staat voor u klaar met de zogeheten waaknachten (ook wel waakdiensten). Het kan namelijk voorkomen dat u door omstandigheden niet alleen kunt zijn ’s nachts, of dat er meerdere zorgmomenten plaats moeten vinden in de nacht. Heeft u deze hulp nodig en vraagt u liever geen familielid of kennis voor, doe dan beroep  op onze zorgverleners. De invulling van de zorgtaken hangt natuurlijk geheel af van uw persoonlijke omstandigheden.

 

Waaknachten zijn een vorm van nachtzorg. Heel letterlijk gesteld: iemand die waaknacht heeft waakt over de cliënt gedurende de dienst. Tijdens een waaknacht gaat de zorgverlener niet slapen, maar let hij op de cliënt gedurende de nacht. Cliënten kunnen dan ook de hele nacht door beroep doen op de zorgverlener.

 

Waarom nachtzorg van Watch Over Care?

  • Nachtzorg vanaf twee nachten
  • De zorg kan direct starten
  • Een vast team van steeds dezelfde zorgverleners

Heeft u na het lezen nog vragen? Stel ze dan gerust aan onze zorgcoördinator, door te bellen of door het contactformulier in te vullen. We adviseren graag!